پدیده غالب روزهای آینده : کاهش دما

مخاطره احتمالی: سرمازدگی محصولات

پیش بینی کلی:: تا پایان هفتۀ جاری جوی نسبتاً آرام و پایدار گاهی همراه با افزایش ابر و وزش تندبادهای لحظه ای  پیش بینی می شود. همچنین روند کاهشی دما در استان طی هفته آتی ادامه خواهد داشت. جهت باد غالب به جز مناطق جنوبی که جنوبی است در سایر مناطق شمالی می باشد

تو صیه هواشناسی کشاورزی به

  • باغبانی:
  • برداشت محصولات قابل برداشت و انبارداری مناسب
  • برداشت صیفی جات
  • انجام تمهیدات لازم جهت کاهش خسارت سرمازدگی به محصولات زراعی
  • جمع آوری میوه های پلاسیده کف باغ و تاج درختان و معدوم نمودن آنها
  • خودداری از استفاده گونی های پلاستیکی برای انبار کردن محصول

گردو

  • انجام عملیات مکانیکی در باغات گردوی آلوده به آفت کرم خراط در منطقه ساردوئیه

نخلداران

  • هرس خوشه های درختان در باغاتی که برداشت انجام شده است و خارج کردن آن از باغ
  • شست و شوی درختان با آب و صابون کشاورزی جهت مبارزه با آفت زنجره خرما و آفت کنه گرد آلود با مشورت کارشناسان جهاد کشاورزی .

پسته داران

  • پسته کاران ضمن فراهم نمودن امکانات لازم جهت برداشت پسته ،جهت جلوگیری ازآلودگی به افلاتوکسین ازچادرهای دورنگ هنگام برداشت وسبد مناسب تهویه هوا برای انتقال محصول استفاده نمایند.
  • با توجه به خنک شدن هوا و عدم تصعید گوگرد ، استفاده از گوگرد در حال حاضر دیگر برای کنترل پسیل توصیه نمیگردد و بعد از برداشت پسته در صورت آلودگی (جمعیت بالای ۱۵ پوره روی برگچه) به پسیل پسته می توان از سموم کم خطر برای دشمنان طبیعی و یا صابونهای مایع مخصوص کشاورزی جهت کنترل پسیل استفاده نمود.

زراعت:

  • زارعین محترم به کاشت جو در مناطق سردسیر استان اقدام نمایند
  • انجام اقدامات لازم جهت تهیه بستر مناسب و تغذیه صحیح در مورد کشت محصولات سیب زمینی و پیاز طرح استمرار در مناطق جنوبی استان کرمان صورت پذیرد
  • مناسب ترین تاریخ کشت کلزا در استان کرمان شهرستان های زرند تا ۱۸ مهر، شهر بابک تا ۶ مهر،بافت تا۱۰مهر،سیرجان تا۱۸ مهر، انار تا ۲۱ مهر و کرمان تا ۱۱ مهر می باشد
  • جهت انتخاب بذر هیبرید مناسب کاشت ارقام مختلف از کلزای زمستانه در مناطق ذکر شده با کارشناسان کشاورزی مشورت گردد. با توجه به نظر کارشناسان میزان بذر مورد نیاز جهت کاشت کلزا با دستگاه ریز دانه کار ۱٫۵ تا ۲٫۵ کیلوگرم در هکتار می باشد.
  • سالن های تولیدی، ، گلخانه ها و انبارها:
  • با توجه به تغییرات دمایی کنترل درجه حرارت داخل گلخانه و سالنهای پرورش قارچ وانبارهای نهاده های کشاورزی انجام گردد.
  • ضدعفونی کردن درب ورودی و خروجی گلخانه ها جهت کاهش بیماری های قارچی

دامداری ها

  • خودداری از تغذیه علوفه ریز به دام ها
  • تنظیم دمای سالن های پرورشی

پرورش ماهی

  • کنترل دمای آب استخرهای پرورش ماهی
  • عدم کوددهی استخرهای ماهیان گرمابی در ساعات اولیه
  • زنبورداران
  • متراکم سازی کندوها و کاهش فضای خالی بین کندوها در مناطق سردسیر
  • آمادگی جهت جابه جایی کندوها از مناطق سردسیر به گرمسیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *