امروز در برخی مناطق غرب، مرکز و جنوبشرق استان وزش باد نسبتا شدید و گرد و خاک پیش بینی می شود. فردا جوی نسبتا پایدار گاهی همراه با وزش باد خواهیم داشت. طی روزهای جمعه و شنبه وزش باد نسبتاً شدید تا شدید و گرد و خاک در اکثر مناطق استان رخ خواهد داد. بنابراین کاهش کیفیت هوا، کاهش میزان دید افقی و احتمال اختلال در تردد راههای مواصلاتی استان محتمل می باشد. ضمن اینکه روز شنبه در برخی مناطق غرب استان وقوع رگبار پراکنده دور از انتظار نمی باشد. از لحاظ دمایی هم طی روزهای شنبه و یکشنبه کاهش محسوس دما در استان پیش می شود.
تو صیه هواشناسی کشاورزی به
- باغبانی:
- با توجه به آغاز فصل باروری درختان خرما و گرده افشانی مصنوعی این درختان، به کارگران و نخلداران توصیه می شود با توجه به وزش باد نسبتا شدید روز شنبه بالاخص در مناطق شرقی استان نکات ایمنی را رعایت نمایند.
- با توجه به کمبود بارندگی باغداران نسبت به آبیاری باغات قبل از شکوفه دهی اقدام نمایند
- هفته آینده جهت انتقال نهال ها مناسب می باشد . قابل ذکر است که نهال ها از مراکز معتبر و دارای تاییدیه تهیه شوند.
- استفاده از قیم در نهالستان ها
- با نزدیک شدن به زمان بیداری و سبز شدن درختان پسته می باید هرس های سنگین را متوقف نمود.
- هرس های سنگین انتهای فصل سبب ایجاد اختلال در فرآیند بیداری درختان، خروج حجم بالاتر شیره گیاهی و گسترش سرخشکیدگی می گردد.
- انجام هرس های سبک تر و تنها حذف ناخنک ها (نرک ها)، شاخه های آلوده و بدشکل، حذف پاجوش ها و برخی خشک بری ها ی تاج درختان پسته ، بادام ، هلو و انار در هفته آینده
- در عملیات هرس شاخه هایی که به قطر ۴ سانتیمتر یا بیشتر هرس می شوند محل برش باید باجسب هرس پوشانده شود . و محل برش حتما شیب دار و شیب به سمت بیرون درخت و ترجیحا آفتابگیر باشد
- انجام تمهیدات لازم جهت کاهش خسارت سرما در اوایل هفته
- مبارزه با کرم پروانه پوست خوار کرمانیا در باغات پسته با توصیه کارشناسان کشاورزی
زراعت:
- ردیابی بیماری باد زدگی سیب زمینی جهت کنترل بموقع با مشورت کارشناسان با توجه به مساعد بودن شرایط آب و هوایی جهت ظهور و اپیدمی این بیماری.
- خودداری از آبیاری مزارع با توجه به وزش باد شدید
- در مناطق جنوبی استان ردیابی آفت شته، سن گندم و زنگ زرد در مزارع گندم و مشورت با کارشناسان در ارتباط با کنترل بموقع.
- بهترین زمان مصرف کود ازته در مزارع گندم وجو مناطق سردسیری اواخر اسفند ماه واوایل فروردین همراه با گرم شدن هوا می باشد. لذا در این مناطق کود سرک اولیه به تعویق افتد
- در مزارع گرمسیری استان در مزارع کلزا به دلیل نیاز بالای محصول به گوگرد و پتاسیم ترجیحا به جای اوره از کود سولفات آمونیوم بصورت سرک و از کودهای پتاسه محلول در آب استفاده شود.
- در مناطق گرمسیری علاوه بر مصرف کود سرک ، از کودهای حاوی عناصر ریز مغذی خصوصا آهن ، مس و منگنز استفاده گردد.
- اقدام به کشت کینوا تا پایان فروردین ماه
سالن های تولیدی، زنبورداران ،دامداری ها، گلخانه ها و انبارها:
- نسبت به ترمیم و عایق بندی سقف مرغ داری ها بمنظور جلوگیری از نفوذ آب باران اقدام گردد.
- اطمینان از استحکام پوشش گلخانه و دامداری های سنتی در مقابل وزش باد
- با توجه به مساعد بودن شرایط آب و هوایی جهت ظهور و اپیدمی بیماری های قارچی شامل بوتریتیس، اسکلروتینیا و آلترناریا در گلخانه های منطقه، انجام تمهیدات لازم در خصوص رعایت تهویه گلخانه ها و مشورت با کارشناسان جهت استفاده از سموم کم خطر بمنظور کنترل بیماری صورت گیرد.
- چون در شرایط سرما ویخبندان انگل های گوارشی و ریوی فعالیت بیشتری دارند نسبت به خوراندن داروی ضد انگل به دام ها زیر نظر دامپزشک اقدام گردد.
- خودداری از تغذیه ماهیان در ساعات سرد صبح